Hechos insólitos de la II G.M.

Diuen que mai segones parts no van ser bones, però el llibre del que us parlo avui és una excepció. De fet, és la continuació uneixo que ja vaig comentar titulat Les cent millors anècdotes de la Segona Guerra Mundial del mateix autor, Jesús Hernández, que escriu un fenomenal blog. Sapigueu, a més, que en Remo també el va comentar.
 

[@more@]

I entre unes altres, ens explica la història de com es va interrompre un partit de críquet entre dos lores anglesos i, amb total indiferència, un li va dir a l'altre: "Si el partit de críquet ha quedat suspès, vol dir que hi ha guerra"; de com van dir al Rommel que cridés a l'ordre a uns guardaespatlles que gairebé feien carreres amb els seus cotxes tractant estar més a prop del d'Hitler responent: "Jo no sóc un mestre de parvulari, encarregui's vostè de cridar-los a l'ordre!"; de la primera víctima britànica de la guerra, que va ser en intentar pujar per la façana d'un edifici perquè l'inquilí apagués la llum a causa de una alarma de bombardeig, caient al buit; de per què la roba interior militar és també de color verd (no s'us ha acudit alguna vegada que també s'ha de rentar i penjar?); de com el Goering va contractar un bruixot; de com els alemanys van pendre Rotterdam en un tramvia; de com la sorra de les platges de Dunkerque van salvar als aliats d'un bombardeig; de com els alemanys van arribar a utilitzar xampany com a loció per a després de l'afaitat; de com dos escocesos travessaven el Bidasoa i es van trobar amb dos alemanys desertors, encara que els escocesos no ho sabien però en adonar-se de la situació van acabar cobrant-los per dur-los en la seva embarcació.

Però no queda aquí la cosa. Explica també l'anècdota de com els presoners escapolits a França es refugiaven en els bordells i van tenir un greu problema amb un soldat massa estricte amb les seves conviccions religioses i va acabar disfressat de prostituta!; de com els de la resistència passaven els missatges en els interiors dels tubs de les bicicletes i en els collarets dels gossos; de com un bombardeig en zona equivocada va ser una inesperada victòria; de com una dona embarassada amb molts nassos i intel·ligència va salvar la vida del seu marit; de com un espia es feia passar per disminuit psíquic; de com un noi de 15 anys i el seu professor de música van obtenir informació fonamental pel dia D que cap espia no podia obtenir, i tot això seria relativament normal, però succeïx que el professor de música era cec!; de com un espia va fer veure que tenia una grip durant tres mesos; de com els britànics, pensant en la imminent invasió germana, van eliminar senyals i indicadors, fins a les estacions de metro!; de com van sospitar que un militar era espia perquè en una ocasió no havia complert una de les estrictes normes d'educació: tirar de la cadena!.

I algunes que ja fan riure, doncs de vegades, per complir les ordres rigorosament, pot dur a perdre una valuosíssima informació; de com un aviador alemany es va rendir a una anciana que anava en la seva limusina: de com la població britànica, davant les escasses reserves de metall, lliuraven el que fes falta: des de les teteres de la Casa Real fins a ciutadans que donaven les seves cames ortopédicas metàl·liques!, un exemple de col·laboració amb el que van poder fabricar uns cinquanta bombarders Lancaster l'any; de com van confondre a un desafortunat home amb bigoti amb el Hitler; de com un soldat britànic es va colar en el Palau de Buckingham i va acabar plorant abraçat als turmells de la reina Elizabeth; de com una fanàtica nazi va aconseguir per a les seves relíquies amb aigua amb la que s'havia banyat Hitler; de com un dels que va intentar matar a Hitler va acabar sent jutge del Tribunal Constitucional de la RFA.

I seguim amb l'anècdota dels atacs d'en Hitler en els quals li sortia escuma per la boca, temuts per tots, inclòs Goering qui va arribar a confessar que: "Hitler és l'única persona que aconsegueix que m'embruti els calçotets"; de com van enxampar una xarxa d'espionatge alemanya que camuflava la informació en puntets i només podien llegir-se amb un microscopi; de com va sorgir la pel·lícula "Casablanca"; de com un secretari va ser ascendit a espia i va enganyar als alemanys tot fent-se el borratxo; de com dos oficials van segrestar un general alemany i, sense saber-lo, gràcies a això, li van salvar la vida; de com es van assabentar de l'emplaçament de les V1 perquè havien fet fora un camperol que conreava xampinyons en la zona i pensava que ara ho feien els alemanys; de com els alemanys van trair als russos i van fer sortir al diplomàtic que declarava la guerra per la porta de darrere; de com obtenien els alemanys les botes dels soldats russos tenint en compte el fred que allí regnava … i als vius era fàcil treure-se-las, però als morts calia emprar una forma bastant més macabra; de com es precisaven soldats alemanys no fumadors al front rus perquè detectaven a aquests últims … per la seva olor!; de com el Dynamo de Kiev de futbol va humiliar als alemanys en repetits partits de futbol i sabent que gairebé anaven a perdre la vida no es van deixar guanyar; de com a la Casa Blanca, on estaven el Churchill i el Roosevelt, a aquest últim se li havia acudit dir a l'aliança contra l'Eix com "Nacions Unides" i va entrar sense cridar en l'habitació del primer, enxampant-li nu i, en intentar sortir immediatament, Churchill li va dir: "El primer ministre de Gran Bretanya no té gens que ocultar al president dels EEUU!".

Però espereu, que no acaba aquí la cosa; més històries de com els americans van confondre un submarí amb un enorme banc de peixos; del mal tracte que van rebre els japonesos que ja estaven a EEUU abans de la guerra (i que no van dispensar a italians, per exemple); de com Stalin va decidir acabar amb la vida de John Wayne; de com el primer japonès capturat a la guerra va acabar sent cap d'exportacions de Toyota; de com un tinent coronel dirigiria la batalla des d'una tumbona de fusta prenent el te, però trobant-se també a tir de qualsevol soldat japonès; de com van calcular el nombre d'homes d'una determinada fortalesa només coneixent el nombre de latrines de la mateixa; de com la burocràcia militar està per sota del sentit comú; de la tribu birmana dels kachins sabien el nombre exacte de baixes de l'enemic perquè els hi tallaven les orelles i les duien amb ells; de com un soldat va sobreviure a un salt de 6.000 metres d'altura sense paracaigudes; de com un soldat borratxo va alliberar a altres cinc; de com el Hirohito va passar de ser descendent d'una deessa (en privat expressava que no s'ho creia) i va acabar convertint-se en un expert en biologia marina; de com un soldat capturat va salvar la seva vida fent-se l'expert en tecnologia nuclear; de com es van deixar en llibertat a 500 torturadors i genocides japonesos; de com un espia italià es va colar a l'ambaixada nord-americana a Roma robant els codis per a desxifrar els missatges dels aliats, cosa que va venir molt bé a Rommel.

I tot això plagat de comentaris, com la primera vegada que es van utilitzar octavilles sobre l'enemic durant les guerres napoleóniques; i que al fer-lo els britànics sobre els alemanys, sir Arthur Harris va dir que només havia servit per a cobrir els subministraments de paper higiènic de la població germana pels propers cinc mesos.

I moltíssimes altres que em deixo. Si les voleu saber, només heu de llegir el llibre. Divertit, amè i deixa, com sempre, amb ganes de més.

 
Portada del llibre
 
Títol: "Hechos insólitos de la Segunda Guerra Mundial"
Autor: Jesús Hernández

Quant a omalaled

Me llamo Fernando y soy un apasionado de la ciencia y admirador de los científicos y ténicos de todas las épocas. Espero disfrutéis sabiendo un poquito más de ellos.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Hechos insólitos de la II G.M.

 1. Joan diu:

  Ostres!! Quin llibre!

  Recordo que el primer ja l’havies comentat i aquest fa tanta o més bona pinta.

  La portada sembla una imatge extreta d’un programa d’aquells en què hi ha càmeres ocultes.

 2. omalaled diu:

  Je jeeee, ja tinc al meu poder el tercer llibre d’aques tiu que he agafat de la biblioteca 🙂

  Pero abans em quedan uns quants per recomanar (inclós el d’en Dan)

  Salut i bones festes

Els comentaris estan tancats.