La llegenda del Dantzig

Un dia arribeu tard a classe. Seieu i en mirar a la pissarra veieu un parell d’equacions en ella. Com és normal suposeu que són els deures que ha possat el professor i les apunteu per treballar en elles a l’acabar les classes. Arribeu a casa i us poseu. Noteu que la dificultat dels exercicis proposats és una mica més gran de l’habitual, però això no us fa enrere i després d’uns dies aconseguiu acabar la feina. L’endemà la doneu al professor.

Dies després rebeu una trucada del mateix en la que us diu: t’adones del que has fet amb el teu treball?. Responeu: vaja, he fet malament la tasca, oi?. I el vostre professor us diu: res d’això. Has resolt dues equacions de les quals encara no es coneixia la solució.

Cap problema és impossible. Només cal creure’s capaç.

Llegiu la resta a gaussianos (en castellà).
[@more@]

Quant a omalaled

Me llamo Fernando y soy un apasionado de la ciencia y admirador de los científicos y ténicos de todas las épocas. Espero disfrutéis sabiendo un poquito más de ellos.
Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a La llegenda del Dantzig

 1. dan diu:

  Que bó. Recorda aquella frase de “No sabien que era impossible i per tant van fer-ho”

 2. omalaled diu:

  És el somni de qualsevol estudiant, oi?

  Salut!

 3. marina diu:

  A mi em va passar una cosa semblant,pero no va ser amb equacions sinó amb problemes. Hi havia un mestre que ens va posar una sèrie de problemes i ens va donar un mes per fer-los ( us podeu imaginar la dificultat ) i estavem tots allà amb unes cares …. al cap d’una setmana tenia fet la meitat dels problemes i al cap de dos , els tenia acabats i repassats menys un .I amb aquell no me’n sortia i fins i tot em posava a plorar per aquell maleït problema , en fi , vaig anar a veure al professor i em va dir que tot es basava en quin concepte tenia jo del problema aquell.Vaig arribar a casa i vaig pensar que no m’havia servit de res pero el cas es que vaig anar pensant i vaig aconseguir trobar una possible solucio per al problema i al cap d’unes setmanes després ens diuen : SENYORS I SENYORES , AQUEST EXERCICI ES PER COMPROVAR QUI DE VOSALTRES SERÀ BON CINETÍFIC I QUI NO , AMB AIXÒ ESTUDIAREM LA VOSTRA CAPACITAT INTEL·LECTUAL I AVISO : ES VEURÀ TOT. Van fer venir a un munt de psicòlegs i van veure que hi havia persones am un quoficient molt alt ( inclus alguns superdotats ) tots allà mig flipant i la meitat de la classe plorant perquè els demanaven un trasllat immediat a una universitat de més categoria perquè els omplís de veritat el que seria el seu futur i gaudir d’aquella oportunitat , va ser el triomf que sempre havíem desitjat no cal dir que també van fer fora als que van copiar al test que ens van fer.

 4. omalaled diu:

  Càram!, marina. Molt curiós.

  Salut!

Els comentaris estan tancats.